Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm téglakályha építés
,

Téglakályha építés

Téglakályhát építettünk a kis faházunkba, aminél a célt a hatékonyságban, illetve ember, - környezetbarát megoldásokban határoztuk meg.
Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm ősz
,

Miért fulladhat kudarcba a vidéki élet?

Vajon mi az oka annak, hogy az esetek több, mint felében az emberek visszaköltöznek a városba, vagy egyszerűen ott hagyják a vidéki életet? Szeretnénk megosztani veletek a tapasztalatainkat és a nekünk mesélt történetekből levont tanulságokat. Van öt nagyon egyszerű, mégis értékes dolog, amiről érdemes tudni és átgondolni, mielőtt a vidékre költözés előtt döntenénk.
Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm
,

„Csak egészség legyen!”

"Csak egészség legyen!" -  mondja a nagymamám, aki még mindig felkel hajnalban, hogy frissen készüljön a rétes és a pogácsa a vasárnapi ebéd mellé. Templomba jár és imádkozik, hogy egészség, béke és szeretet öleljen át minket. "Pénzen sok mindent meg lehet venni, de a betegségből nehéz megszabadulni." - mondja.
Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm
,

Őszi pillanatok a Zselic Kapujában

A szeptember csendes pillanatai lassan kúsznak be nálunk a nyár végi hőségbe. Egyre több falevél csörög a talicska kerekei alatt, egyre több virág adja át lágyan a színét, hogy lassan az ősz csendes hangulatába olvadhasson.
Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm Márvány Richárd
,

5 lépés, ami segíti, hogy a tanya jövedelmezővé válhasson

Nézd meg mi működik és legyen erőd eldobni, ami nem vált be és elkezdeni újat. Ez sokat segít nekünk, hogy ne csak a saját elképzeléseink mentén haladjunk, hanem azt is lássuk, hogy mire van szüksége a világnak és a körülöttünk élőknek.
Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm
,

Egy családi farm ötlete és ami mögötte van

6 lépés, ami segítséget nyújtott nekünk, hogy az álomból valóság legyen.
, ,

A Zselic Kapujának szerelmi története

Számunkra a szerelem egy olyan ajándéka, ami változásra, fejlődésre késztet. Álmodozásból a megéléshez vezet. A puszta beszéd helyett cselekedeteket szül. A szerelem képes rá, hogy önmagunkon túl lássunk. A szerelem nem csak egy párkapcsolatban, hanem az egész életben vezetheti az életünket.
, ,

Nőként szabadon a farmon

A szabadsághoz való kapcsolódás olyan harmóniát képes teremteni, amelyben az élet lépésről lépésre teljesedik ki, úgy hogy van családunk, feladataink, szerelmünk, kötelességeink, ugyanakkor ott vagyunk mi is a lágy női energiáinkkal és vad ősi tűzzel a testünkben, szívünkben.
, ,

Könnyű szerkezetes faház bővítés

Tavaly egy 30 nm-es régi Éva típusú faházat állítottunk fel. Sejtettük, hogy hosszú távon kicsi lesz, de tökéletes kezdeti megoldás volt. Idénre egy kis bővítést, 15 nm-t, terveztünk hozzá.
Fonyódi kutyásstrandFonyódi kutyásstrand
,

6 lépés az élettér kialakításához a farmon

Az élettér kialakításában részt vesznek a növények, állatok és az emberek is.