Bővítjük a kis faházunk

Tavaly egy 30 nm-es régi Éva típusú faházat állítottunk fel. Sejtettük, hogy hosszú távon kicsi lesz, de tökéletes kezdeti megoldás volt. Idénre egy kis bővítést, 15 nm-t, terveztünk hozzá és az eltelt idő tapasztalatait felhasználva a külső burkolás cseréje mellett is döntést hoztunk.

Tegnap betonoztuk az alapot!

4 köbméternyi betont öntöttünk be Gömböccel, a bérelt kis betonkeverővel.

1 köbméter beton 25 mázsa.

Néha olyan ez az élet, mintha hernyóból épp pillangóvá érnénk, amiben vannak fájdalmas részek, izomláz, kérdések, megállások, de a végeredmény mindig megmutatja, hogy érdemes a cél.

Nőként 1,5 köbméter után éreztem, hogy köszönöm, akkor majd pár óra pihenés után feltöltődve – talán – folytatnám, de a földnedves anyag a melegben nagyon gyorsan száradt, így nem volt sok idő sem pihenésre, sem elmélkedésre.
Lapátoltam a betont és éreztem, hogy egyre nehezebb a talicska. Akkor jöttem rá, hogy nőként ez egy hatalmas kihívás nekem testileg és lelkileg is. Először mély csalódást éreztem, hogy már is elfáradtam, majd megbékéltem a gondolattal, hogy nőként eddig ment komfortosan, majd folytattam.

Igyekeztem a pillanatban maradni és mindig csak a következő lapátnyi anyagra fókuszálni.
Először is lelki erőre volt szükségem, hogy tovább menjek, majd a fizikai erőm tartalékainak a megtalálására.
Pont úgy, ahogyan Ricsi is keményebben dolgozott, ha én megpihentem, igyekeztem én is több mindenben részt venni, ha láttam, hogy ő fárad.

A jóga és a108 napüdvüzlet járt a fejemben: mindig egy csak egy ászana és egyszer csak bezárul a kör.
Hasonlóképp történt itt is. Csupán egy lapát, aztán még egy, aztán még egy.
A végére pedig már az egész test szépen ismerte a mozdulatokat, a leghatékonyabb energiafelhasználás mellett történt a légzés és a cselekvés, bekapcsolódtak a combizmok, hátizmok és a lapát pontosan a megfelelő szögbe repítette a betont a talicskába, vagy öntötte ki Gömböc tartalmát.
Aztán egyszer csak elfogyott az anyag és készen lettünk.

Ricsi egy rendkívül erős férfi, nagyon jól bírta, de a vége felé ő is lassult, fáradt.

Az a nap mindkettőnk határait feszegette, de megmutatta, hogy erősek vagyunk, inkább hajlunk, mint törünk és egymás mellett állunk!

🌿 A vidéki élet mindennapi tevékenységeibe a testnek bele kell szokni. Ha nem mi csináljuk ezeket, akkor elveszik a kapcsolat az anyaggal.

🌿 Ma pontosan annyi a növény és az állat, amit még elbírunk, hiszen fontos, hogy minden nap gondozzuk is az életteret, amit építünk.

🌿 Ahogyan nő a tudásunk és az erőnk, úgy változik a Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm körülöttünk és velünk.

Móni & Ricsi

🌿 Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm 🌿