Családi farm, bőség és a szükségletek

Amikor beszélgetünk másokkal sokszor tudatosodik bennünk, hogy mennyire másképp élünk ma, mint korábban.

Az alábbi kérdéseket szokták feltenni.

– Hogyan oldjátok meg a fürdést, főzést, ha nincs víz?
🌿 Szeretnénk egy kutat, de addig is a közeli forrásoktól, kútról hordunk vizet, illetve IBC tartályok segítségével gyűjtjük az esővizet, ami tökéletes mosásra, állatok itatására, locsolásra.

– Mit csináltok egész nap ott a semmi közepén?
🌿 A kert és az állatok rengetegféle feladatot, tanulnivalót adnak, emellett a építkezés, gyógynövények megismerése is időt igényel.

– Hogyan lehet hűtő nélkül élni?
🌿 A pince és a befőzés, fermentálás segít nekünk, hogy el tudjuk tárolni az élelmet.

– Nincs nagyon sötét?
🌿 Egy fejlámpa is rengeteg fényt tud adni és igazán fantasztikus élmény, amikor a hold bevilágítja a kis farmot.

– Nem hiányzik a beton, műút, közvilágítás?
🌿 Nem. Készítettünk egy téglajárdát, ami olyan mint a zselic, dimbes-dombos, így biztonságosan jutunk el egyik pontról a másikra, mert esőben is el kell látni az állatokat és vannak feladatok.

– Valóban csökkenteni kell az igényeket, elvárásokat?
🌿 Nálunk változtak az igények, amikor kiköltöztünk, mert alkalmazkodtunk az itteni körülményekhez. Ez az alkalmazkodás elvezetett ahhoz, hogy elkezdtük másféleképpen látni a korábban létszükségesnek tartott dolgokat. A kevesebb néha több.

A családi farm adta bőség

Egy kényelmes világból érkeztünk, ahol minden a rendelkezésünkre állt. Törekszünk a családi farmon is komfortos megoldásokra, mint a téglából kirakott járda, ugyanakkor az a szemlélet vezet minket, hogy odafigyeljünk az anyatermészetre, a vízgazdálkodásra és a természettel való békés együttélésre.

🌿🌿🌿

Ez a fajta gondolkodás elvezetett minket a bőség megéléséhez.
A bőség egy olyan szó, ami mindenkinek más jelent. Nálunk a bőséget a természet adja, aminek részei vagyunk. Minimális tárgy és sok-sok élő energia: növények, állatok és a természet erői vesznek körbe minket, táplálnak és éltetnek.
A vidéki élet és a családi farmunk rengeteg lehetőséget ad számunkra, amiben részt vehetünk, beletehetjük magunkat, hiszen benne a két kezünk munkája, a megállás pillanatai és a kreativitás varázsa.

Móni & Ricsi

🌿 Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm 🌿