Álomból valóság. Egy családi farm ötlete és ami mögötte van.

Az álmokat nem könnyű elérni.

Addig, amíg csupán egy kép volt a fejünkben a családi farmunk gondolata, addig szép és könnyed volt, de amint a fizikai világunk részévé vált, akkor éreztük meg igazán a súlyát. Más beszélgetni róla, inspirálódni, olvasni és videókat nézni és más megélni a kis farmmal együtt járó feladatokat, kihívásokat.

A tikkasztó hőségben az élet kereke a megszokott ütemben forog tovább, nem érdekli hogyan viseli a testünk a tűző napot, a tűzhely melegét, vagy a felmerülő bizonytalanságot, fáradtságot. Kell erő hozzá, hogy önmagunk lehessünk, elfogadjuk azt ami jön és bizalommal a szívünkben tovább menjünk.

Mély és megingathatatlan elhatározás volt mindkettőnkben, hogy lecseréljük a régi életünket, kilépjünk a mókuskerékből és új fejezetet nyissunk.

Az álom, ami korábban pusztán kedves képek összefűzött halmaza volt, napról napra kezdett élővé válni.

Ami pedig él: a maga módján cselekszik!

.

🌿🌿🌿

A Zselic Kapujában egy békés, örömteli és szeretetteli helyet álmodtunk meg. Ahhoz, hogy ez létezhessen: nekünk kell minden nap elköteleződnünk ennek a megteremtése mellett. Minden egyéb, amit megálmodunk lágyan követi ezt az energiát.

Az élet ugyanis nem mindig békés, se nem örömteli vagy kedves. A hőség kiégeti a füvet, az állatokat ösztönök vezetik, a krumplit letarolja a burgonyavész, a paradicsomok rejtve őrzik, hogy a büdösbogarak jól laktak.

A boldogtalanság könnyen utat talál, ha megjelenik az elégedetlenség. Az elégedetlenség azért borítja sötétbe az eget, mert nem úgy alakul az élet, amint várjuk. Az élet viszont nem az elvárásaink szerint halad, hanem minden a maga útján.

Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm csicseriborsó

Hinnünk kell az álmunkban, hiszen, ha nem hisszük, hogy képesek vagyunk rá, akkor hogyan is sikerülhetne?

A hit azt jelenti nekünk, hogy bár nem tudjuk mikor és hogyan valósul meg az álmunk, de hiszünk benne, hogy megtörténik. Közben nem várjuk, hogy másvalaki majd megoldja helyettünk a dolgokat, mégis létezik egy nálunknál hatalmasabb erő, ami képes vezetni minket az életben.

🌿🌿🌿

Számomra ez az erő az, ami az életet megteremtette.

Aminek olyan ereje van, hogy a belégzést kilégzés követi, amíg úgy tartja a kedve.

Ami két aprócska sejtből képes egy gyönyörű kisbabát teremteni és másik testben.

Ez az erő, élővé tesz minket és mindent, ami körülöttünk van.

Ez az erő segít felkelni a nehéz napokon és tovább menni.

Ez az erő, ami összeköt minket.

Nem a mi dolgunk az, hogy vágyaink valóra válnak-e… A mi dolgunk az, hogy tovább menjünk azon az úton, ami mellett tiszta szívvel elköteleződtünk.

6 lépés, ami segíti, hogy az álomból valóság legyen

A kis családi farmunk úgy tud lépésenként alakulni, hogy figyelünk a következőkre.
.
🌿 RENDEZETTSÉG: Amikor rendezett az elme, akkor a test, az érzelmek és az energia mind egy irányba képesek összpontosulni. Vannak kedves közös eszközeink és külön-külön kialakított szokásaink is, hogy ez a belső egyensúly kialakulhasson.
.
🌿 EGÉSZSÉGES ÉTELEK: Szeretjük, hogy egyre nagyobb mértékben tudják az itt megtermett ételek, gyógynövények táplálják a testünket. Más az ízük, más a kapcsolatunk velük, hiszen benne a két kezünk munkája. A testünket egészségesen éltetik és energetizálják minden nap.
Hisszük, hogy amire szükségünk van, az a rendelkezésre áll és ha együtt élünk a természettel, akkor megadja azokat a gyógynövényeket, melyek hozzánk igazodnak és segítik a test megfelelő működését.
.
🌿 SAJÁT BÉKÉNK MEGTEREMTÉSE EGYÉNI FELADAT: Számomra rendszeres a jóga, meditáció, erdei séták segíti a csendet és a békét, Ricsit megnyugtatja ha fával dolgozik, gitározik, vagy éppen kaszálja az állatoknak télire a füvet.
.
🌿 ÉRZELMI KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG: Az érzelmekről beszélgetni szoktunk, mert így értjük és ismerjük meg egymást más oldalról. A beszélgetés segít önmagunkat és egymást is tisztán látni.
.
🌿 MINDEN KAPCSOLAT MINŐSÉGI IDŐT ÉRDEMEL: Apró programokkal, titkos együttlétekkel erősítjük a szerelmünket. Például egyik este lementünk éjszakai fürdőzni a tóra. Fantasztikus volt a zselici égbolt milliónyi apró csillaga alatt élvezni a hűsítő hullámokat.
.
🌿 EGYÜTT JÓBAN ROSSZBAN: Ha az élet nem várt helyzet felé sodor minket mindketten ott vagyunk, hogy megoldjuk, tanuljunk belőle vagy épp felismerjük, hogy nem a mi dolgunk.
.
Erős, mégis rugalmas vonalvezetők ezek, melyek nélkül nem tud biztos alapokra épülni a családi farmunk, mert elvinnék a fókuszt a nehézségek, konfliktusok, bizonytalanságok.

Egy almafa levelei ugyanolyannak tünnek, mégis mindegyik egy picit más. Az álmaink és mi is ennek mintájára vagyunk: egyediek. Kívánjuk, hogy mindannyian találjátok meg az álmaitok és legyen erőtök minden nap tenni értük.

TALÁLKOZHATUNK ÉS KAPCSOLÓDHATUNK!

.

🌿 Szeretettel várunk!

Örömmel látunk titeket, megpihenni, inspirálódni, ha pedig hasonló életre vágytok, kérdéseitek vannak, akkor szívesen segítünk, amiben csak tudunk.

.

🌿 Idei gyógyteákkal tudjuk segíteni a jóllétet.

Vannak még kis mennyiségben kézzel szedett gyógyteáink, amikből pedig tudtok rendelni, nálunk megkóstolni.

.

🌿 Online jógaórák támogatják a testi-lelki-szellemi egységet.

Online jógaóràkhoz is tudtok csatlakozni, ha szeretnètek a mindennapi harmóniát megteremteni.

Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm Márvány Richárd és Szecskó Mónika

Móni & Ricsi

🌿 Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm 🌿