Programok a természettel összhangban

 • Családi napok

  A családi napok fő célja, hogy havonta egyszer megnyissuk az ajtókat és betekintést adjunk egy tanyasi ember mindennapjaiba: az ember – állat – növény együtt élésébe, a test-lélek-szellem egységébe és a felelősségteljes, szívből áramló tettek egyszerűségébe. Ezek a napok lehetőséget adnak arra is, hogy találkozhassatok hasonló gondolkodású emberekkel, hiszen a tanyán élésnek nem célja az elszigetelődés, sokkal inkább a kapcsolódás, közösség, együttélés megélése.

 • Sátrazz nálunk!

  Ez az a hely az, ahol a természet körülölel minden egyes pillanatban. Éjszaka megszámlálhatatlanul sok csillag ragyogja be az égboltot, nyár végén hallgathatod a szarvasbőgést, a szabad levegőn tudsz jógázni hallgatva a madarak dalát, amikor indul a gyümölcsszezon, akkor a nap melege táplálta és permetezés nélkül érett körtét, cseresznyét, almát eheted a fákról, a környéken gyógynövényeket szedhetsz és friss teákat ihatsz, kiülhetsz az állatok közé, simogathatod, etetheted őket, érezheted, ahogyan a kiskecske hozzád bújik, festhetsz, inspirálódhatsz.

 • Gyógynövények - füvesasszony programok

  A Füvesasszonyok a Természet asszonyai egy élő minőség, ami ott lüktethet a szívünkben. Elődeink tanító, gyógyító bölcs asszonyok voltak, akik mertek élni tudásukkal és önmagukat mások szolgálatába állítani. Megismerheted nálunk a gyógynövények mágikus erejét, jelentkezhetsz egyéni konzultációra és részese lehetsz egy különleges női körnek is.

Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm Maja póni

Családi napok

Volt egy hívás a szívünkben, ami arra késztetett minket, hogy szakítsunk a korábbi életünkkel és új fejezetet nyissunk.

A Zselic Kapuja az első pillanattól kezdve otthont adott nekünk. Megmutatta azokat az értékeket, melyeket minden nap az életünkben szeretnénk tudni: család, szeretet, összetartozás, élő hagyományok, hála, bizalom, természetes változás.

Piknikeken, gyógynövénygyűjtésen, nyitott napokon, személyes találkozókon a tavalyi évhez hasonlóan várunk titeket.

.

2024. évi eseményeink pontos dátumai hamarosan elérhetőek lesznek.

.

Találkozzunk idén is.

Gyógynövénykert

A somogyi gyógynövények varázslatos világa tárult fel előttünk, amikor ideérkeztünk. A vadon élő növények sokszínűsége és gyógyító hatása különleges erővel emeli a Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm szellemét.
Fő célunk, hogy minél többen megismerjétek és használjátok a természet adta különleges gyógyító füveket, virágokat, gyökereket.

 • GYÓGYNÖVÉNYKERT

  A Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farmon számos gyógyító növény található. Egy részük szabadon nő a békénhagyott kert részein, másokat növénytársításokat alkalmazva és kedves szomszédokként ültettünk, hogy ők is a számukra legmegfelelőbb közösségben élhessenek.

 • ZSELICI VADVIRÁGOK ÉS GYÓGYíTÓ NÖVÉNYEK

  Somogyország és a zselici táj jellegzetessége, hogy rétek, erdők telis-tele vannak különleges gyógyító növényekkel. Egy részük még rejtély, más részüket viszont szárított formában teaként, szörpként, vagy szirupként kerülnek üvegekbe, hogy a szükség idején rendelkezésre állhassanak.

 • KÉZMŰVES TERMÉKEK

  A gyógyító teák és szappanok figyelemmel és szeretettel szedett növényekből készülnek, melyeket kézzel szedünk és gondosan szárítunk. Ha szeretnél, akkor keress bizalommal.

 • FÜVESASSZONYOK KÖNYVE

  2024. tavasz végére várható a nőknek szóló gyógyító füvek, teák, fürdőket tartalmazó kis könyv, hogy minél többen tudjátok az otthonotokban élővé tenni a hagyományokat.

Természet Asszonya – konzultáció

Az ösztönös, szenvedélyes és kreatív nő teremtő erővel rendelkezik. Lágy, mégis erős. Ismeri a gyökereit. Nőként táplál, éltet, életet ad, átalakít, gyógyít, összerendez. Önmaga számára figyelmet és gondoskodást ad, majd kapcsolataiba mindezt továbbadja.

 • HAJDAN ÉLT ASSZONYOK EREJE

  Az ősi tudás minden egyes nap, ott dobog szívünkben. Csupán annyi a dolgunk, hogy megtaláljuk a kapcsolatot önmagunkhoz.

 • RIMA, AZ ÁLDOTT NŐ

  Örökségünk a magyar nők azon ereje, akiket rimaként, áldott nőként emlegettek. Tanultak, képződtek, majd közülük kerültek ki az Aranyasszonyok, akik gyógyítók, tanítók, bábák, tanácsadók, … lettek. Más kultúrákkal ellentéten a közösség tagjai voltak és segítették családjukat és élőhelyüket.

 • SZEMÉLYES VAGY ONLINE

  Személyes vagy online konzultációval segítelek, hogy lépésenként megismerd a benned élő erőt és kapcsolódhass teremtő erődhöz. Gyógyító beszélgetés, szimbólumok, mesék és théta healing technika segítségével oldjuk fel a belső akadályokat, melyek a teremtésed és erőd megélésnek az útjába állnak.

Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm Szecskó Mónika jóga és konzultáció

Online jóga

A jóga szó jelentése egység. Ver a szív, történik a kilégzés és a belégzés. A test folyamatos kapcsolatban van az élettel. A jóga egy varázslatos eszköz arra, hogy az egység megtapasztalhatóvá váljon, a test rugalmassága és ereje harmonikus lehessen.

Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm Szecskó Mónika jóga és konzultáció
 • ONLINE

  A rendszeres online jógaórák segítenek, hogy az életedben is legyen egy fix pont, amihez kapcsolódva figyelmet szentelsz magadnak. Lehetőséged van az otthonod kényelméből kapcsolódni, így több időd marad a számodra további kedves tevékenységeknek.

 • HARMÓNIA

  A jóga filozófiája a régmúltba nyúlik vissza. Az ászana szó jelentése egyensúly, ami arra szolgál, hogy megtaláld a harmóniát a jógagyakorlatok közben.

 • FÓKUSZ

  A jóga nem csak a test, hanem az elme tréningje is. A gyakorlatok rendszeres végzésével segíted a koncentráció mélyülését, az összpontosítást, ami a mindennapi életben támogatja a hatékonyságot és gyors, pontos munkavégzést.