Csak egészség legyen!

„Csak egészség legyen!” –  mondja a nagymamám, aki még mindig felkel hajnalban, hogy frissen készüljön a rétes és a pogácsa a vasárnapi ebéd mellé. Templomba jár és imádkozik, hogy egészség, béke és szeretet öleljen át minket. „Pénzen sok mindent meg lehet venni, de a betegségből nehéz megszabadulni.” – mondja.

Sokszor hallottam, hogy a család női tagjai igazi jó boszorkányok, mert kitartóan és hittel kérik a jó dolgokat, egészen addig, amíg valóra nem válnak. Persze mindannyian másképp „dolgozunk”. Mama templomba jár, anyukám és hugom otthon, én a jóga párnán ülve „imádkozunk”.

Az egészség nem csak fizikai, hanem kapcsolatban áll a lelki, szellemi jólléttel is, így érdemes komplexen kezelni.

Napjainkban rengeteg kutatás támasztja alá, hogyan hat a stressz, negatív érzelem a testre, hogyan okozhat gyomorfekélyt a gyűlölt munkahely, vagy a megalázó párkapcsolat, illetve hogyan hatnak az érzelmek az ideg-izom kapcsolatokra és jutnak el az információk az agyba.

A kutatások bizonyítják azt is, hogyan lehet a folyamatokat visszafordítani és a jóllét irányába terelni önmagunkat, meditációval, légzőgyakorlatokkal, tudatossággal, egészséges étkezéssel, testmozgással.

.

Ki kellett lépnünk a megszokott jóléti társadalomból, hogy jóllétben élhessünk. Szembesülnünk kellett az élet valódi nehézségeivel és kihívásaival ahhoz, hogy fejlődhessünk, túlléphessünk önmagunkon és visszataláljunk a gyökereinkhez.

A Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm nem csupán az otthonunk, hanem az a hely, ami segíti az egészséget és a jól létet minden szinten. Aki a programjainkra érkezik megpihenhet, inspirálódhat, a jóga útján járhat, feltöltődhet, beszélgethet, kapcsolódhat, gyógyteát, kecsketejet ihat, házi sütit kóstolhat és az állatokkal is kapcsolódhat. Megérezheti az élet csendes, szívbemarkolóan őszinte pillanatait, amikor béke van. Ebből a csendből lehet utána fájdalmasan újjászületni, ugyanis le kell vedleni a régit, el kell engedni mindazt, ami már nem szolgálja a fejlődést.
.
A Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm a jóllétet, egészséget és szeretetet támogatja, ezért aki ide belép, megérezheti mindazt a csodát, amit mi Életnek hívunk. Ez egy rendkívül komplex fogalom, mégis a legegyszerűbb számunkra a világon. Ez az, ami összeköt mindent, ami él.
.

Szeretnénk minél szélesebb körben megmutatni nektek, hogy

  • mit is jelent egy kis családi farmon az élet,
  • hogyan valósítható meg,
  • miért érdemes házilag termelni és miért jelent pluszt, ha vannak háztáji állatok,
  • miért fontos, hogy legyenek otthon gyógynövények,
  • miért hasznos nézőpontot váltani és a saját vágyak irányába elindulni,
  • és hogy a lelki, szellemi jóllét, tudatosság mekkora hatással van az egyéni életünkre, hiszen enélkül csupán sodródunk az élet tengerén, anélkül, hogy valaha is megérkeznénk.
Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm

Lépjetek kapcsolatba velünk!

Várunk Titeket a legújabb szeptemberi programjainkon:

.

🌿 2023.09.17. ZSELIC KAPUJA ŐSZI PIKNIK 10:00

Gyertek velünk találkozni, beszélgetni, gyógyteát inni, házi sütit enni, kapcsolódni. A kiskecskék már nagyon várnak mindenkit. 😀

🌿 ONLINE napindító JÓGA ÓRÁK kedden és csütörtökön

Csatlakozz hozzánk és jógázz velünk.

🌿 Online KONZULTÁCIÓ

segítség VIDÉKRE KÖLTÖZŐKNEK

őszi 7 alkalmas PROGRAM NŐKNEK

Várunk szeretettel:

Móni & Ricsi

🌿 Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm 🌿